MFC Levenslust

Chef Anton serveert lekker en gezond voor 200 jongeren

Zaak
MFC Levenslust
Locatie
Lennik
Type
Grootkeuken
Assortiment
Puur & panklaar
MFC Levenslust in Lennik begeleidt bijzondere jongeren tussen 6 en 25 jaar, elk met hun eigen noden en smaken. In de keuken van het multifunctioneel centrum weet chef Anton precies hoe hij aan hun wensen voldoet. Hij kent hun voorkeuren en maakt moeiteloos de balans tussen lekker en gezond. “Frietjes kunnen, maar altijd met groentjes erbij”, benadrukt Anton.

Lekker gezond

Het menu van MFC Levenslust draait om gezonde voeding. Met 200 jongeren in volle groei is dat vanzelfsprekend. Elke maaltijd wordt in eigen keuken bereid met vers vlees en verse groentjes. “Daar wijken we niet van af. Van weinig saus en vet evenmin.” 

"Vroeger liepen we soms vast door leveringen die te laat of onvolledig waren. Dankzij Walravens hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken.”

“Wat ze graag eten, werkt nu eenmaal beter,” weet Anton. Op de bewonersraad mogen jongeren uit de leefgroepen meebeslissen wat ze op hun bord willen. “Die input is voorspelbaar: balletjes in tomatensaus met frieten! Of alles wat gefrituurd is”, lacht Anton. De uitdaging? Hun voorkeur rijmen met gezonde voeding. Elke maand stelt het team een evenwichtig menu samen. Denk aan Belgische klassiekers zoals kip met appelmoes, maar ook vegetarische balletjes met pasta en gegrilde groenten. Twee toppers uit Walravens' aanbod die goed scoren bij de bewoners. 

Grootkeuken MFC Levenslust

Grootkeuken MFC Levenslust

 

Budgetkeuken

Timing zwaait de plak in de grootkeuken van MFC Levenslust. De dagindeling van de jongeren volgt een strak schema, en maaltijden moeten op tijd klaar zijn. Voor chef Anton betekent dat samenwerken met betrouwbare partners. “Vroeger liepen we soms vast door leveringen die te laat of onvolledig waren” vertelt Anton. “Dankzij Walravens hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken. Alles komt stipt en correct binnen.”

“Bij Walravens weet ik welk vlees ik in de kuip heb. Ik kan eenvoudig online bestellen en ik mag rekenen op een vlotte opvolging.”

Budget blijft de grootste uitdaging. Twee weken op voorhand stelt het keukenteam een menu samen op basis van drie pijlers: wat de jongeren graag eten, wat gezond is, en wat binnen het budget past. Sinds de coronacrisis zijn aankoopprijzen van verse producten niet meer stabiel. “Soms stijgen prijzen op drie maanden tijd met 40%", betreurt Anton. “Ik begrijp dat leveranciers ook afhankelijk zijn van anderen, maar met zulke prijsschommelingen is het niet makkelijk werken. Gelukkig swingen de prijzen bij Walravens nooit uit de pan.” 

MFC Levenslust

MFC Levenslust muurschildering

 

Partners in smaak

Sterke samenwerkingen zijn de basis van chef Antons keuken. En betrouwbare leveranciers maken het verschil: “Bij Walravens weet ik welk vlees ik in de kuip heb”, bevestigt Anton, “De producten zijn in trek bij de gasten, ik kan eenvoudig online bestellen, en ik mag rekenen op een vlotte opvolging.” Die persoonlijke aanpak maakt Walravens al meer dan drie jaar een vaste waarde in de keuken van MFC Levenslust