Chez Soje

Brusselse brasserie vertrouwt op een leverancier die z’n keuken écht begrijpt

Zaak
Chez Soje
Locatie
Brussel
Type
Gastronomie
Assortiment
Puur & panklaar
In de oude bistro van Chez Soje in Jette serveert chef Johan Salse Brussels karakter. Klassieke brasserie-gerechten krijgen hier een eigen toets, met liefde voor verse ingrediënten, seizoensproducten en vakmanschap. Voor de vaste waarden op zijn kaart rekent Johan op een leverancier die rust in zijn keuken brengt. “Walravens doet meer dan vlees leveren. Ze denken mee, sturen regelmatig suggesties en begrijpen mijn restaurant. Zo kan ik me volledig focussen op mijn keuken."

Sterrenervaring in de keuken

Het parcours van Johan is atypisch. Hij leerde het métier in sterrenzaken zoals die van chef Claude Dupont, liep zaalervaring op bij In den Appelboom in Anderlecht, en vond uiteindelijk zijn plek achter het fornuis van Chez Soje. “Mijn eerste liefde was altijd koken", glimlacht hij, “en in de keuken van Chez Soje komt alles samen: techniek, vrijheid en familie."

“Bij Walravens kan ik erop vertrouwen dat ik steeds dezelfde kwaliteit in huis haal”
Johan Salse

Een kaart op smaak van de stamgasten

Chez Soje bedient een breed Brussels publiek. Zakenmensen over de middag, jong volk ‘s avonds, en een hoop habitués. Eén voor één zijn ze fan van de klassiekers: duo van kaas- en garnaalkroketten, kalfsniertjes à la dijonaise en de inmiddels legendarische varkenspootkroketjes met tartaarsaus. Alles huisgemaakt, inclusief de frietjes. 

“Vaste klanten verwachten herkenbare gerechten, maar ik daag ze graag uit met wat afwisseling”, knipoogt Johan. “Neem nu mijn persoonlijke plat préféré: de carpaccio van gerookte Holstein met huisgemaakte chimichurri — fris, licht, en toch met veel diepgang.” 

De suggesties op de kaart ontstaan uit de samenwerking tussen chef en gerant. Of via een Instagram-gerechtje dat Johan’s vrouw doorstuurt. “Zij weet wat lekker is. En wij proberen het dan nóg beter te maken."

Consistency is key

In een keuken waar consistentie cruciaal is, kiest Johan bewust voor betrouwbare leveranciers. “Bij Walravens kan ik erop vertrouwen dat ik steeds dezelfde kwaliteit in huis haal”, weet hij. “Onze gestoofde varkenswangetjes in kriek van Boon zijn een hit bij de gasten. Met zo’n gerecht moet je 100% zeker zijn van de smaak. Bij Walravens is dat nooit een vraagteken.” 

Ook de kalfsniertjes en de américain natuur komen steevast van Walravens. “Mijn klanten verwachten de kwaliteit die ze gewend zijn. Een terechte eis waar we graag aan voldoen. Dat schept vertrouwen, voor hen én voor mij.”

 

Binnen kijken bij Chez Soje​​​​

​​​​Lekker gerecht

Bediening bij Chez Soje

 

Walravens denkt mee met je keuken 

Chez Soje runt met een beperkt team een kaart van vijftien gerechten. Dan telt elke minuut. “Sommige leveranciers leveren tijdens de service. Dat werkt niet voor mij.” 

Wat wel werkt? De tandem met Walravens. “Hun vertegenwoordiger stuurt regelmatig een berichtje: ‘Heb je nog iets nodig?’ of ‘Vergeet dit niet te bestellen?’. Dat lijkt misschien klein, maar voor mij is het enorm handig. Je voelt dat ze met je meedenken.”

“Als chef wil ik vooral bezig zijn met koken. Niet met telefoontjes over ontbrekende leveringen. Dat lukt alleen met partners die je keuken begrijpen.”

Vertrouwen brengt rust

In de keuken van Chez Soje draait het om consistentie en vertrouwen. “Als chef wil ik vooral bezig zijn met koken. Niet met telefoontjes over ontbrekende leveringen. Dat lukt alleen met partners die je keuken begrijpen.”

Bij Walravens heeft chef Johan die klik gevonden. “Ze leveren niet gewoon vlees. Ze brengen rust in mijn keuken, zodat ik mijn werk kan doen.”

Snakt jouw keuken ook naar vertrouwen? T’inquiète, Chef. On est là.
Geef ons een belletje. En ontdek hoe we rust in je keuken kunnen brengen.

 

In de keuken

In het restaurant